Začinjeni peršin i bosiljak začin za zimu. Recept s korak po korak fotografijama

Znaš li, kako pripremiti svježe bilje za zimu? Do danas postoji nekoliko načina berbe svježeg bilja za zimu, među kojima su zamrzavanje, sušenje, kiselo i usoljavanje. Svaka od ovih metoda ima svoje zasluge i nedostatke. Predlažem da za zimu pripremite začinjenu biljnu začin s češnjakom i solju..

U ovoj začini bilje će biti blago uvijeno i slano. Ova začin može se pripremiti od mješavine bilo začinjenog bilja. To ćemo napraviti začin od bosiljka, peršina, celera, ljutu papriku i češnjak, a za dodatni okus dodajte začine hmelja-sunelija. 

Pripremite nekoliko staklenki ove začine, opskrbit ćete se svježim biljem cijelu zimu. Da, u velikoj mjeri, budući da se faza biljke pokaže prilično slana, jedna staklenka vam je dovoljna. Također želim napomenuti da je ovo začinjeno prazan možete dodati ne samo bilo koje prvo i drugo jelo, grickalice i slana peciva, već i pripremiti veliki broj umaka na njegovoj bazi.

Sad ćemo vidjeti kako se priprema začinjena začina peršina i bosiljka za zimu, dobro, na kraju ćete pronaći recepte za ukusne umake koji će vam u budućnosti sigurno dobro doći. 

Koji će sastojci biti potrebni za pripremu začinske paste:

• Grozd bosiljka 2.
  • Hrpa celera 1.
  • Peršin 2 grozda.
  • Hmelj-suneli začin 1 paket.
  • Češnjak 4 male glave.
  • Posolite pola čaše.
  • Mljevena gorka paprika 2 žlice.
  • Sterilne staklenke i poklopci.

Peršin i bosiljak začin za zimu - recept

začinjena začina peršina i bosiljka za zimu

Za takvu pastu možete uzeti apsolutno bilo zeleno. Koje zeleno želite, što volite i više volite, to i uzmite za pripremu ove tjestenine. Sva potrebna zelenka mora se dobro oprati prije kuhanja. Prvo namočite sve snopove zelenila u veliku posudu..

Isperite je jednu po jednu pod tekućom vodom. To se posebno odnosi na celer i bosiljak. Budući da bosiljak i celer imaju velike listove, pokušajte svaki list oprati zasebno. Kad isperete zelje, stavite ih na čisti ručnik. Ili bolje, čak i posipajte zelje na ručniku kako biste ih osušili. Ako imate poseban uređaj za sušenje zelje, onda ga naravno koristite..

Trebate oprati staklenke i poklopce. A onda ih treba sterilizirati. Obično steriliziram na sljedeći način. Jednom sam kupio poseban krug u trgovini hardvera za sterilizaciju konzervi. Stavite krug na lončić u koji ulijem pola vode. Zatim sam u ovom krugu ljubavnik. I tako se staklenke steriliziraju. Događa se da trebate sterilizirati vrlo male staklenke. Tada radim sljedeće. Stavio sam rezač staklenke u krug. A staklenka se sterilizira.

Svu opranu zelje sam samljeti u mlincu za meso. Prvo sam samljeo bosiljak. Evo ga, crn i ružan. Ali upravo on daje pasti začinjenu notu, zbog čega je volim. Umake napravljene od ove tjestenine uvijek vole svi..

Potom sam u mlincu za meso nasjekao celer.

Na kraju sam nasjeckala peršin zajedno s oguljenim, opranim češnjakom..

Ispisujući vrećicu začina od hmelja-sunelija, dodao sam je zelenilu umočenom u mlin za meso.

Zatim sam bilju dodala sol. A onda je poslala crnu ljutu papriku.

Nakon toga je žlicom sve pomiješala. Kad mijesim pastu, malo je pritisnem žlicom. To se mora učiniti kako bi sok izašao zeleno..

Kad se sve zelje pomiješa, prebacim ih u čiste sterilne staklenke. Staklenke moraju biti zatvorene sterilnim poklopcima. Nakon toga, limenke se moraju staviti u hladnjak ili podrum. Začinsko bilje možete pohraniti na sobnoj temperaturi. Ali za veću pouzdanost mora se čuvati u hladnjaku..

To je upravo ono što radim. Začinjena začin svježim biljem za zimu košta me doslovno cijelu godinu i ništa joj se ne događa. Jedino je što može malo izgubiti boju. Ali to ni na koji način ne utječe na okus. Kao što je obećano, evo nekoliko recepata za pravljenje umaka s začinjenim biljem..

Umak od majoneze.

• Začinjena zelena tjestenina 1 dio.
  • Majoneza 3 dijela.

Umak od kiselog vrhnja.

• Kiselo vrhnje 3 dijela.
  • Češnjak, narezan na kockice.

Umak na bazi ulja.

• Biljno ulje, ili maslinovo ulje, ili kukuruzno ulje 2 dijela
  • Svježi kopar po ukusu.
  • 1 glava luka, sitno narezan na kockice.
  • Jabučni ocat 1 žličica.

Napravite nekoliko začinjenih zelenila. Sigurno će vam se svidjeti. Uživajte u jelu. Također predlažem da se upoznate kako se to događa smrzavanje kopra za zimu

Začinjena začin od svježeg bilja. foto

Autor K.I..

Pogledajte slične recepte

» » Začinjeni peršin i bosiljak začin za zimu. Recept s korak po korak fotografijama