Polovine breskve za zimu

Danas vam predlažem da breskve zatvorite u sirup na pola za zimu, pripremio sam recept sa fotografijom. Možete jednostavno kuhati sve koristeći ga..
Uvijek mi je bilo zanimljivo zatvoriti neobične plodove za zimu. Štoviše, u trgovinama se prodaju najljepše breskve i to po visokoj cijeni. Moja djeca su uvijek tražila da im kupim takve delicije. I kupio sam, jer ni sam nisam znao kako ih zatvoriti. Prijatelj na poslu naučio me kako ih valjati za zimu i evo mog recepta. Kao što rekoh, vrlo je jednostavno i to možete provjeriti. Pokrijte polovice breskve za zimu i uvijek ćete imati čime prehraniti obitelj. Štoviše, takvo je voće ukusnije nego u trgovini. Čini nam se samo da se ono što se prodaje u trgovinama kod kuće ne može zatvoriti. Ali kao što pokazuje praksa, ništa nije nemoguće. Kavijar tikvice kao što su u trgovini domaćice već savladale i naučile sve lekcije kuhanja. Sad je red na breskve. Zimi ćete u trgovinama teško pronaći ukusne breskve. Njihova sezona ljeti ne traje tako dugo, pa imajte vremena kupiti više breskvi, tako da ćete za zimu imati dovoljno jesti i valjati se. Lako će vam se sjetiti nekoliko pravila pripreme, a od breskve možete napraviti prekrasan desert. Mi ne jedemo samo cijele polovice ovog voća, već i pripremamo kolače od njih, ukrašavajući vrh.

Sastojci za izradu polovice breskve za zimu
Potrebni proizvodi:
- breskve - 800 grama-
- voda -300 grama-
- granulirani šećer - 500 grama.

nasjeckajte breskve
Moje breskve i uklonite jamu. Izrežem ga na pola, tako da je prikladno staviti u staklenke. Ljepota ovog recepta je što zimi možete jesti breskve u sirupu u velikim komadima. Oni će biti svježi.

stavite breskve u staklenku
Pola šalica breskve šaljem u staklenke tako da leže čvrsto jedna do druge.

napraviti sirup
Ulijte granulirani šećer u kipuću vodu i odmah promiješajte. Granulirani šećer brzo se otopi i sirup će biti spreman.

sipati sirup
Breskve prelijte slatkim sirupom.

sterilizirati 15 minuta
I stavite da se pasterizira na 15 minuta.

valjati limenke s poklopcima
Zatim izvadim vruće konzerve s ručicama za pećnicu i zatvorim ih poklopcima.

Polovine breskve za zimu
Breskve se uvijek dobro drže u slatkom sirupu, pa ih sačuvajte i uživajte u tim plodovima zimi..
Dobar tek!
A dobivaju i aromatične konzervirane kruške u mednom sirupu.
Pogledajte slične recepte

» » Polovine breskve za zimu