Slani divlji češnjak za zimu

Svake godine na mojoj dači raste prilično velika količina divljeg češnjaka. Od nje najčešće pravim razne vrste salate i koristim je kao nadjev za torte..
Jednom sam odlučila dati hrpu divljeg češnjaka svom radnom kolegi, dovela ga do posla, a kad je vidjela grozd, rekla je da ga ima puno i da će polovicu pustiti na očuvanje. Zanimalo me činjenica da se divlji češnjak može zgnječiti za zimu, naravno, otkrio sam recept. Sad su na mojoj polici u podrumu staklenke soljenog divljeg češnjaka za zimnicu. Da budem iskren, vrlo je prikladno. Štoviše, u zimskom periodu nema posebnih vitamina, ali evo, možete otvoriti limenku i smisliti nešto po svom ukusu.
Značajno u konzerviranju divljeg češnjaka je da je recept tako jednostavan i brz za pripremu da se svatko može nositi s tim zadatkom.

Slani divlji češnjak - korak po korak recept s fotografijom

Potrebne komponente:
- 500 grama divljeg češnjaka,
- 500 mililitara vode,
- 25 grama soli.

potrebni sastojci
Uzmite divlji češnjak, stavite ga u veliku zdjelu, prekrijte vodom i dobro operite. Možete uzeti toplu vodu, ali ne vruću.
Zatim jednu grančicu, uvijajući je u krug, stavite divlji češnjak u prethodno oprane staklenke. Oprane staklenke obično ne steriliziram.

stavite divlji češnjak u staklenke

divlji češnjak u staklenki
Uzmite zdjelu i u nju ulijte 500 ml vode. Samo nemojte uzimati vodu iz slavine, sad je loše.

sipati u vodu
U vodu dodajte odgovarajuću količinu soli. Ponekad dodam i lovorov list i kopar.

dodajte sol
Stavite posudu na vatru i dovedite marinadu do vrenja.
Zatim grančice divljeg češnjaka prelijte vrućom marinadom.

sipati divlji češnjak
Staklenke možete zaviti poklopcima ili ih sterilizirati radi sigurnog skladištenja, a zatim pokriti poklopcima..
Potrebno je izvaditi slani divlji češnjak u podrum najranije drugi dan.
Pozivamo vas i na pregled recepti za berbu kislica za zimu.
Pogledajte slične recepte

» » Slani divlji češnjak za zimu