Chokeberry sa šećerom. Recept s korak po korak fotografijama
Ne tako davno, počeo sam pripremati nadeve od crnog bika. Prije toga, samo sam ga kupio za djecu kao desert, posut šećerom. No ove godine sam ga odlučio pripremiti za zimu..
Ako vas također zanima recept za chokeberry, onda se prebacimo na proučavanje recepta i pripremanje svih potrebnih sastojaka trenutno. Jeste li spremni? Onda krenimo!
Za chokeberry s granuliranim šećerom trebamo:
Oskoruša,
Granulirani šećer.
Kako kuhati chokeberry. Za to pripremljeni planinski pepeo odvajamo se od stabljika i samih grebena. Oštećene bobice uklanjamo, ako ih ima. Dobro peremo planinski pepeo u tekućoj hladnoj vodi. I čekat ćemo dok se potpuno isuši. Ovo će potrajati neko vrijeme.
Zatim blanširajte planinski pepeo u kipućoj vodi oko 5-7 minuta. Istodobno, bobice bi trebale postati meke..
Zatim pripremljene bobice aronija preskočite kroz stroj za mljevenje mesa ili ih zdrobite drobljenjem. Također možete koristiti blender za tu svrhu. U smjesu dodajte granulirani šećer. Za 1 kg sjeckanih bobica pripremite 1 kg granuliranog šećera. Promiješajte.
Zatim tavu sa smjesom stavite na malu vatru i kuhajte dok se granulirani šećer potpuno ne otopi. Vruću masu spakiramo u suhe čiste staklenke, koje prethodno steriliziramo. Skuhajte odvojeno i poklopite te konzerve oko 6-7 minuta. Staklenke prekrivamo s poklopcima. Stavili smo ih u posudu s vrućom vodom na sterilizaciju. Steriliziramo staklenke od pola litre oko 15 minuta, litarske staklenke oko 20 minuta. Nakon toga izvadimo limenke, zapečatimo ih i stavimo u hladnjak.
Chokeberry sa šećerom spreman. Čim se limenke sa sadržajem ohlade, poslat ćemo ih na čuvanje na hladnom i suhom mjestu. Na primjer, to može biti smočnica, podrum ili podrum..
I samo vam moram poželjeti lijep apetit!