Začinjeni zeleni grah za zimu
Začinjeni zeleni grah za zimu osvojit će i najhitrenije gurmane svojim ukusom. Odlučio sam ne kuhati ovo predjelo odmah, već tek nakon što sam kušao jelo na zabavi. Dugo nisam mogao vjerovati da se takav ukus uopće može kuhati. I mislio sam da je postupak kuhanja kompliciran i vrlo dug. Ali, sve se pokazalo jednostavnim i prilično brzim. Sad nisam smrzavanje šparoga tako da zimi iz njega možete kuhati razna jela. Uostalom, začinjeni zeleni grah za zimu ide dobro ne samo kao međuobrok, oni se mogu koristiti i za pripremu ukusnih jela, to će dodati zest njihovom već čarobnom ukusu. Svakako opskrbite se takvom ukusnošću i svakodnevno mazite obitelj novim i zdravim receptima..
Usput, ovo predjelo priprema se vrlo lako, i to vrlo brzo. Jedino je ako ste navikli na sve sterilizirati, samo to učinite kako se kasnije ne biste brinuli zbog činjenice da banke neće izdržati cijelu zimu.
Potrebne komponente:
- 1 litra vode,
- 50 grama šećera,
- 30 grama soli,
- 1 lovorov list,
- 1 ljuta paprika,
- 500 grama graha
Grah odmah skuhajte u vodi.
Nakon što smo je stavili u staklenke.
Na grah dodamo lovorov list i ljutu papriku koju ćemo prethodno oguliti i izrezati na komade.
Grah napunimo marinadom za čiju pripremu jednostavno kombiniramo vodu, sol i šećer.
Staklenke s grahom napunite gotovom marinadom, prvo za 1/3, zatim dodajte u sredinu, a potom na rubove staklenke. Ovo će spriječiti pucanje banaka. Kako kažu, "sipajte malo i ne brinite se ni za što"!
Začinjeni zeleni grah stavite u staklenke u posudu za umake, na čije dno stavite krpu i sterilizirate poslasticu 5 minuta.
Zatim samo razvaljajte sve staklenke s poklopcima. Ako još niste kuhali zeleni grah s povrćem za zimu, Savjetujem vam da ne propustite naš jednostavan recept.