Zeleni grah u korejskom stilu

Ovo predjelo pojavilo se na našem stolu kao rezultat cijelog niza okolnosti. Sve je počelo kada je moja majka na izložbi u vrtu kupila nova sjemenka graha šparoga. Pa, barem je tako mislila kad ih je sadila u zemlju. Ali kad je grah počeo rasti i na njima se pojavio plod, moja majka je posumnjala da to nije baš ona sorta kojoj se nadala. Ubrzo je svima nama postalo jasno da jednostavno nismo znali što s tim grahom, jer smo ga vidjeli prvi put - dugi zeleni grah nije nalikovao na poznati grah šparoga..
Ne znam ni kako bi se završila ova priča da nije došao susjed. Pokazalo se da Valentina Petrovna dobro poznaje ovu vrstu graha i čak nam je dala nekoliko zanimljivih recepata za grickalice iz ove znatiželje. Još uvijek postoji jedan zanimljiv recept za zeleni grah za zimu.
Mama je učinila sve kako je navedeno u receptu, a nakon par dana uživali smo u zadivljujućem ukusu umjereno začinjenog povrtnog zalogaja. Sada već namjerno uzgajamo takav grah, jer se od njih mogu pripremiti mnoga ukusna jela i grickalice..
Zeleni grah u korejskom stilu, recept sa fotografijom, jednostavan je za zimu, a ako želite, možete mu dodati omiljene začine i začinsko bilje. Potrebno je samo prethodno izrezati mahune i kuhati ih dok ne omekšaju, a zatim ih prebaciti s povrćem u pripremljeni staklenku i preliti preko marinade. Za jedan dan, predjelo se već može isprobati i poslužiti uz jela od mesa ili povrća. Također mi se sviđa ovo kiseli grah za zimu.
Recept je dizajniran za 1 staklenku kapaciteta 1500 ml.

Sastojci:

- grah (zeleni) - 700 gr.,
- luk-repa - 1 kom.,
- mrkva - 1 kom.,
- češnjak (svjež) - 1 komad.,
- korijander (sjeme ili zemlja) - 0,5 tsp.,
- papar miksati,
- čili papar - po ukusu.

za marinadu:

- kamena sol - 1 tsp.,
- granulirani šećerni bijeli - 2 žlice.,
- jabučni ocat (voće) - 0,5 tbsp.,
- biljno ulje (hladno rafinirano) - 0,5 tbsp.,
- suho cvjetanje klinčića - 4 kom.,
- sušeni lovorov list - 2 kom.,
- voće crnog papra - 5 komada.

Isperite grah
Podočnjake operemo, a zatim narežemo na komade dužine 3-5 cm.

Kuhajte grah
Dalje, grah stavite u hladnu vodu, a čim voda proključa, kuhajte je ne više od 5 minuta.

Nasjeckajte sastojke
Sitno nasjeckajte oguljeni luk na pola prstena. Mrkvu očistimo i naribamo. Ogulite češnjak kroz prešu od češnjaka. Luk čilija sitno nasjeckajte.

Izrada marinade
Pomiješajte luk, mrkvu i češnjak, dodajte začine (mljeveni biber, korijander, čili).
U loncu prokuhajte vodu, dodajte sol i šećerni pijesak, dodajte klinčiće i začine, a zatim dodajte jabučni ocat i ulje. Ostavite da marinada kuha nekoliko minuta i maknite sa štednjaka.

Stavljamo u banke
U pripremljenu staklenku stavite blanširane šparoge i povrtnu smjesu u slojevima..

Pokrijte poklopcem
Zatim prelijte vrućom marinadom, povrće prekrijte poklopcem. Dan kasnije, zeleni grah u korejskom stilu je spreman i može se poslužiti! Postoji sličan recept, samo što više nije za zimu, već jednostavan Grah šparoga u korejskom stilu, recept sa fotografijom jednostavan i odličan za bilo koji stol.

Recept za zeleni grah u korejskom stilu
Uživajte u jelu!
» » Zeleni grah u korejskom stilu