Pašteta od repe - grah
Pašteta od graha i cikle je nevjerojatno jelo s okusom koje uvijek oduševi cijelu našu obitelj. Nikad se ne brinem zbog toga što će poslastica izgubiti zbog činjenice da će dugo stajati. Taj se trenutak nikada ne događa, pa doslovno drugi dan, obitelj pojede posljednju porciju ove užine
Najznačajnije je što sam tek nedavno saznao za recept za pravljenje paštete od cikle i graha. Ne znam zašto, ali prije nego što nisam naišla na ovaj recept (i zapisala sam ga u svoju kulinarsku bilježnicu), ili nekako nisam imala potrebne proizvode (rijetko kupujem grah, jer ga nitko u našoj obitelji ne voli, iako lecho s grahom ponekad kuham). Općenito, sada nema načina da nađem razlog i ne želim trošiti na to. Mislili ste, kako sam saznao za ovu deliciju? Jednostavno, prijateljica je tražila moju kulinarsku bilježnicu, a sutradan, kad mi ju je vratila, jako mi se zahvalila i posebno pohvalila jelo koje je već napravila od nje. Ovo jelo je bilo ovo predjelo.
Pašteta od graha s repe - recept s fotografijom
Dakle, potrebne komponente:
- 1 šalica graha (koristio sam crveni),
- 1 repa (nije jako velika),
- 30 mililitara suncokretovog ili maslinovog ulja,
- 2-3 češnja češnjaka,
- sol i šećer po ukusu.
Prije svega, pecite repe u pećnici. Ako je povrće veliko - u roku od 1,5 sata, ako je srednje veličine - dovoljno će biti 1 sat.
Ogulite repe, nasjeckajte ih ili naribajte, stavite u posudu za blender.
Grah skuhajte za pravljenje paštete (bolje je samo da ga natopite u vodi preko noći).
Dodajte češnjak repe.
Zatim sol, šećer i malo maslaca.
Stavite kuhani grah tamo..
Pomoću miksera, sve usitnite do homogene konzistencije.
To je sve! Pašteta od crvenog graha i cikle.
Može se jesti tako što ćete napraviti razne sendviče ili poslužiti s bilo kojim prilogom.