Korejska repa

Nekoliko puta mjesečno moja obitelj od mene traži da skuham začinjeno kiselo povrće, a ja ih ne mogu odbiti. Osim mrkve, jako vole i korejsku repu. Ovo je najukusniji recept koji mogu ponuditi. Sa mnom ga je podijelio susjed koji mi je rekao da na ovaj način možete skuhati više od jedne mrkve, i puno drugog povrća (pogledajte recept Korejska bundeva).
Tada su sve moje zalihe mrkve ponestale i nisam znao što da radim. Ovdje su mi pomogli savjeti moje ljubazne susjede, a ja sam odlučio pobrati repe. Puno sam toga imao, pa mi je sve bilo dovoljno da se mariniram. Čitava je obitelj bila zadovoljna rezultatom, a ja najviše od svega, jer se ispostavilo da nije samo suludo ukusno, nego i vrlo korisno. Svim liječnicima, svim kardiolozima savjetuje se jesti sirovu repu, jer je ona glavni proizvod za jačanje srca i krvnih žila..

Sastojci
Potrebni proizvodi:
- 800 grama repe-
- 3-4 češnja češnjaka-
- 1 čaj. l. slatka paprika-
- 1/2 čaja l. mljeveni crni papar-
- 1 čaj. l. mljeveni korijander-
- 1 tablice. l. granulirani šećer-
- 1 čaj. l. sol-
- 3-4 stola. l. stolni ocat-
- 100 grama maslinovog ulja.

Ogulite repe
Ogulim repa, isperem je i obrišem suhim ubrusom. Obično kupujem repe, koje su tamne boje i uvijek su slatke..

škripa
Pomoću korejske žitarice trljam povrće korijena i dobijem izdužena tanka vlakna.

Dodajte češnjak
Cijeli češnjak stisnem na repu, tako da se predjelo ispeče.

Dodajte sol i šećer
Ja sam sipao granulirani šećer zajedno sa solju, miješam tako da se repe već ukisele.

Ulijte začine
Pomiješam sve začine: crni papar, mljeveni korijander i slatku papričicu. Ovaj set začina izlijem u repe kako bih napravio pravo korejsko jelo..

Dodajte ulje i ocat
Sada ga prelijem maslinovim uljem, a potom stolnim ocatom. Preljev je spreman, miješam jelo.

Ostavite da se repe marinira
Korejsku repe treba marinirati, ulijevati barem 3-4 sata. Ostavim je na hladnom mjestu.

Posluživanje do stola
Zatim ga serviram za stol kako bi svi mogli cijeniti grickalicu korejske cikle po njezinoj istinskoj vrijednosti. Dobar tek!
Također predlažem potražiti Korejski recept za mrkvu sa začinom od kore
» » Korejska repa