Strelice češnjaka u korejskom stilu
Strelice češnjaka nisu samo jestive, već su i ukusne. U strelicama češnjaka postoje i mnoge prednosti i vitamini. To je još uvijek isti češnjak, samo u zelenom obliku. Samo što strijele nisu tako oštre kao češnjak koji raste u zemlji, ali inače su strelice aromatične poput češnjaka i pomalo začinjene, začinjene. A ako ih i kuhamo na korejskom, tada ćemo dobiti izvrsno predjelo. Tradicionalno povrće u korejskom stilu je začinjeno začinima: za korejsko povrće možete uzeti gotove začine, oni se prodaju u vrećicama na policama trgovina. To je gotova smjesa koja se lako nanosi na razna jela. Ali začine možete uzeti odvojeno i sami ih miješati. Korejska jela su u meni uvijek izazivala burne emocije, jer imaju vedar i bogat ukus. Kako možete odbiti takvu ukusnost, pogotovo ako je možete kuhati kod kuće. Ogromnu ulogu u korejskoj kuhinji igra mljeveni korijander, korisna je i ljuta paprika, koja će jelu dodati potrebnu ljutost, jer su korejski zalogaji uvijek začinjeni i ljuti. Upravo sam imao odličnu gotovu začin za korejsko povrće, štoviše začinjenu. Stoga nisam pričekao niti sekundu, već sam odmah počeo kuhati, jer sam na večeru čekao goste, a moj suprug je išao pržiti kebab. Moje korejske strelice češnjaka savršene su za meso. Ovo će biti vruća grickalica s vrućim svježim prženim mesom. Nemam manjak strelica češnjaka. Kad stignemo u dacha, uvijek ih možemo skupiti, a priprema ih nije teška. priprema strijele češnjaka brzo, pa nakon skupljanja strelica u vrtu, uvijek ih koristite u kuhinji i ne bacajte. Ljubazno sam vam opisao recept za ukusno jednostavno jelo..
Potrebni proizvodi:
- 300 grama strelice češnjaka,
- 2 češnja češnjaka,
- 1 čaj. l. granulirani šećer,
- 0,5 žličica l. sol,
- 1 tablice. l. 9% octa,
- 1 lovorov list,
- 2-3 stola. l. biljno ulje,
- 1 čaj. l. korejska začin.
Pripremimo strelice od češnjaka: običnim nožem odrežite sve stabljike, a ostale strelice prikladne su za kuhanje.
Strelice operemo, a zatim ih malo oljuštimo. Dobit ćete trake duljine 5-6 cm.
Strelice ćemo započeti u biljnom ulju, one će ispuštati ugodnu začinjenu aromu.
Kroz stisak stisnite nekoliko češnjaka češnjaka izravno strelicama, dodajte malo lovorovog lista za miris.
Dok se strelice prže dodajte sol, malo šećera i ulijte ocat.
Na kraju začinite korejskim začinima i ugasite vatru nakon minute. U prosjeku, strelice se ne prže dugo, oko 15 minuta za cijelo jelo.
Gotove strelice češnjaka mogu se poslužiti i tople i ohlađene. Pogledajte i kako kuhati ukusno kisele strelice češnjaka za zimu.
Spremna zakuska u korejskom stilu ne samo da će ukrasiti vaš stol, već će i vašu večeru učiniti svečanom i originalnom. Dobar tek!