Luk za zimu bez soli
Zbog velike žetve, ja sam i zimi u velikim količinama kotrljao kislice. A pokazalo se da ga zamrzavamo na isti način. Općenito, sada ću zeleni borsch kuhati prilično često u zimskoj sezoni. Rolao sam kiselu po dva recepta: jedan bez soli, jedan sa solju. Koji je bolji, teško je reći odmah, ali danas ću govoriti o tome kako valjati kislice za zimu bez soli. Vrlo je jednostavno.
Ova vrsta očuvanja pogodna je za domaćice koje žive u visokim zgradama, jer se savršeno pohranjuju i ne boje se sobne temperature. Prema pregledima, čini se da kiselo dobro stoji cijelu zimu. Zašto sam pisao "Kao"? Da, zato što u našoj velikoj obitelji ova vrsta očuvanja završava u prvom zimskom mjesecu, tada koristim smrznutu kislinu.
Pogledajte druge recepti za berbu kislica za zimu.
Kako pripremiti kislice za zimu bez soli - korak po korak recept s fotografijom
Dakle, sastojci koji su vam potrebni:
- kislica, u iznosu u kojem želite da je zamotate,
- voda

Ulijte toplu vodu u posudu. Operite kislicu u njoj vrlo dobro. Obavezno uklonite konjske repice.

Stavite kvrgu u staklenke što je moguće jače. Ne bojte se potamniti, a osim toga, limenke ne bi trebale biti napola prazne..

Dovedite vodu do vrenja, a lišće kislica prelijte kipućom vodom.

Razvaljajte staklenke kiselog lišća i stavite ih naopako.
Kad prođe dan, u veliku posudu stavite limenke kiselog luka i sve odnesite u podrum na čuvanje za zimu.