Luk za zimu bez soli
U mojoj je dači raslo tako zeleno i bujno lišće kvrge tako da mojoj radosti nije bilo granica. Nikad nisam morao uzgajati tako zapanjujuću kislicu. Ne znam što je utjecalo na rast ove kisele biljke, možda činjenica da sam je imao vremena zalijevati, a kišilo je. Pa to pretpostavljam.
Zbog velike žetve, ja sam i zimi u velikim količinama kotrljao kislice. A pokazalo se da ga zamrzavamo na isti način. Općenito, sada ću zeleni borsch kuhati prilično često u zimskoj sezoni. Rolao sam kiselu po dva recepta: jedan bez soli, jedan sa solju. Koji je bolji, teško je reći odmah, ali danas ću govoriti o tome kako valjati kislice za zimu bez soli. Vrlo je jednostavno.
Ova vrsta očuvanja pogodna je za domaćice koje žive u visokim zgradama, jer se savršeno pohranjuju i ne boje se sobne temperature. Prema pregledima, čini se da kiselo dobro stoji cijelu zimu. Zašto sam pisao "Kao"? Da, zato što u našoj velikoj obitelji ova vrsta očuvanja završava u prvom zimskom mjesecu, tada koristim smrznutu kislinu.
Pogledajte druge recepti za berbu kislica za zimu.
Kako pripremiti kislice za zimu bez soli - korak po korak recept s fotografijom
Dakle, sastojci koji su vam potrebni:
- kislica, u iznosu u kojem želite da je zamotate,
- voda
Ulijte toplu vodu u posudu. Operite kislicu u njoj vrlo dobro. Obavezno uklonite konjske repice.
Stavite kvrgu u staklenke što je moguće jače. Ne bojte se potamniti, a osim toga, limenke ne bi trebale biti napola prazne..
Dovedite vodu do vrenja, a lišće kislica prelijte kipućom vodom.
Razvaljajte staklenke kiselog lišća i stavite ih naopako.
Kad prođe dan, u veliku posudu stavite limenke kiselog luka i sve odnesite u podrum na čuvanje za zimu.