Povrće hodža s gljivama za zimu - kako kuhati mešavinu s gljivama i pastu od rajčice - jednostavan recept s fotografijom.
Nakon što sam od prijatelja dobio recept za ovaj mešavina gljiva s gljivama, u početku sam sumnjao u kompatibilnost njegovih sastojaka, ali svejedno, iskoristio sam priliku i skuhao pola porcije. Radni komad se pokazao vrlo ukusnim, svijetlim i lijepim. Štoviše, za kuhanje možete uzeti različite gljive. To može biti boletus, boletus, boletus, medeni agaric i drugi. Okus je svaki put malo drugačiji. Moji kućni ljubimci više vole maslac, jer je oni najnježniji, a gljive - zbog svoje izražene arome gljive.
Sastojci: babura paprika, gljive, luk, mrkva, suncokretovo ulje, sol, paradajzna pasta, ocat, mljeveni crni papar
Dakle, za pripremu hodžika od gljiva s maslacem trebamo:
mrkva - 2 kg;
crvena paprika - 1 kg;
luk - 1 kg;
kuhani maslac - 2 kg;
ocat - 100 ml;
sol - 8-10 tsp;
pasta od rajčice - 2 žlice;
suncokretovo ulje - 0,5 l;
crni papar - uzmite po vašem ukusu.
Kako napraviti hodža s gljivama za zimu.
Skinite kore od ulja, narežite ih na kocke i nekoliko puta isperite vrućom vodom. Ukratko, gljive ogulite i isperite.
Dalje, narežite ih i kuhajte u slanoj vodi 30 do 40 minuta, vodu ocijedite.
Kuhanu mrkvu ogulite dok napola ne skuhate, narežite na krugove ili kockice.
Papriku narežite na kockice, luk na tanke polumjesece i zasebno ih pirjajte u ulju.
Pomiješajte sve povrće i maslac.
Dodajte paradajz pastu, sol i ponovo promiješajte.
Pustite je da se u loncu za umakanje s poklopcem kuha na sat vremena. Na kraju ulijte ocat i papar.
Stavite hodža od gljiva u staklenke od 0,5 litara, sterilizirajte 45 minuta. Jedna porcija obično napravi 10 staklenki u prazno.
Za dugotrajno skladištenje mekane pljeskavice s gljivama, rajčicom i povrćem najbolje je prikladan hladni podrum. A isto tako, ne preporučuje se korištenje obradaka starijih od jedne godine..
Ukusne pripreme za vas i lijep apetit!