Povrće hodža s gljivama za zimu - kako kuhati mešavinu s gljivama i pastu od rajčice - jednostavan recept s fotografijom.

Povrće hodža s gljivama za zimu

Nakon što sam od prijatelja dobio recept za ovaj mešavina gljiva s gljivama, u početku sam sumnjao u kompatibilnost njegovih sastojaka, ali svejedno, iskoristio sam priliku i skuhao pola porcije. Radni komad se pokazao vrlo ukusnim, svijetlim i lijepim. Štoviše, za kuhanje možete uzeti različite gljive. To može biti boletus, boletus, boletus, medeni agaric i drugi. Okus je svaki put malo drugačiji. Moji kućni ljubimci više vole maslac, jer je oni najnježniji, a gljive - zbog svoje izražene arome gljive.

Sastojci: babura paprika, gljive, luk, mrkva, suncokretovo ulje, sol, paradajzna pasta, ocat, mljeveni crni papar

Dakle, za pripremu hodžika od gljiva s maslacem trebamo:

mrkva - 2 kg;

crvena paprika - 1 kg;

luk - 1 kg;

kuhani maslac - 2 kg;

ocat - 100 ml;

sol - 8-10 tsp;

pasta od rajčice - 2 žlice;

suncokretovo ulje - 0,5 l;

crni papar - uzmite po vašem ukusu.

Kako napraviti hodža s gljivama za zimu.

Ulja za mekogu gljiva

Skinite kore od ulja, narežite ih na kocke i nekoliko puta isperite vrućom vodom. Ukratko, gljive ogulite i isperite.

Ulja za mekogu gljiva

Dalje, narežite ih i kuhajte u slanoj vodi 30 do 40 minuta, vodu ocijedite.

Ulja za mekogu gljiva

Kuhanu mrkvu ogulite dok napola ne skuhate, narežite na krugove ili kockice.

Papriku narežite na kockice, luk na tanke polumjesece i zasebno ih pirjajte u ulju.

Pomiješajte sve povrće i maslac.

Povrće hodža s gljivama za zimu

Dodajte paradajz pastu, sol i ponovo promiješajte.

Solyanka s gljivama i pastu od rajčice

Pustite je da se u loncu za umakanje s poklopcem kuha na sat vremena. Na kraju ulijte ocat i papar.

Solyanka s gljivama i pastu od rajčice

Stavite hodža od gljiva u staklenke od 0,5 litara, sterilizirajte 45 minuta. Jedna porcija obično napravi 10 staklenki u prazno.

Za dugotrajno skladištenje mekane pljeskavice s gljivama, rajčicom i povrćem najbolje je prikladan hladni podrum. A isto tako, ne preporučuje se korištenje obradaka starijih od jedne godine..

Solyanka s gljivama i paste od rajčice za zimu

Ukusne pripreme za vas i lijep apetit!

» » Povrće hodža s gljivama za zimu - kako kuhati mešavinu s gljivama i pastu od rajčice - jednostavan recept s fotografijom.