Zamrzavanje breskvi u posebnim kliznim vrećicama. Recept s korak po korak fotografijama
Vidjevši u prodavaonici hardvera posebne vrećice za zamrzavanje hrane, odlučio sam kupiti i isprobati koliko će ovaj način pakiranja biti bolji od onoga koji obično koristim..
Zamrznut ćemo se breskve.
Da biste to učinili, prvo morate pripremiti naše breskve.
Potrebno ih je dobro oprati pod tekućom vodom, prethodno namočiti.
Tada morate ukloniti kost i rezati na način koji je za vas prihvatljiviji..
Volim odmah izrezati na kriške, na ovaj način je više voća uključeno u vrećicu, a odmah nakon odmrzavanja s njima ništa neće morati raditi.
Klizni paketi na mene nisu odmah ostavili dojam, činilo se, neki mali, iako zapremina na pakiranju ukazuje na 3 litre.
Naravno, puno su gušće od onih torbi s majicama koje sam ranije koristio..
Oni su dizajnirani ne samo za skladištenje voća i povrća, već i za skladištenje mesa, dokumenata, lijekova. Možete zamijeniti datum zamrzavanja tako da ga upišete u posebno polje na pakovanju.
Oko 20 srednjih breskva stane u vrećicu, što me iznenadilo, jer gledanje klizačkih vrećica ne možete prepoznati.
Na primjer, fotografiju breskve koju nam je dala svekrva, ona odmah zamrzne cijelu i s kostima.
Koliki volumen u zamrzivaču zauzima 5 bresaka u običnoj vrećici, a 20 bresaka u klizaču?.
Stavimo kriške breskve, pustimo zrak, zatvorimo prikladnim zatvaračem i vrećicu prvo stavimo u poseban odjeljak za zamrzavanje, a zatim je prebacimo u odjeljak za skladištenje.
Kada sam smrznuta, dobila sam ružan oblik zbog drugih paketa.
Ako prije svake sezone berbe voća kupite samo jedno pakiranje, ispostavit će se da će u zamrzivaču biti više prostora zbog kompaktnosti klizača..
Jako sam zadovoljan kvalitetom paketa i njihovom volumenom.
I od kriške breskve zimi moguće je ispeći takve kolače.