Začinjena dinja marinirana za zimu
Od dinje i tikve možete zatvoriti razne vrste očuvanja za zimu. Začinjena dinja jedna je od njih. Dinja je dobra ne samo svježa, već i konzervirana. Lubenice su domaćice poznatije. Ali ne usuđuju se svi baciti dinje za zimu. Ali završila sam s dobrim receptom koji mi se svidio i dobro mi je došao. Volim da dinja ne postane previše meka i zadrži oblik. Začini samo pojačavaju njegov okus šećera.
Dinja marinirana za zimu - recept sa fotografijom
Potrebni proizvodi:
- dinja - 500 grama-
- voda - 250 grama-
- jabučni ocat - 30 grama-
- med - 80 grama-
- štapići cimeta - 1-2 komada.-
- klinčići - 3-4 pupoljka.
Očistim dinje od sjemenki.
Dalje sam odrezala koru, jer nam za recept ne treba..
Začine šaljem u sterilne staklenke. Tu idu pupoljci cimeta i klinčića.
Stavio sam kockice dinje na kockice na vrh u staklenke. Da bi se dinja bolje uklopila u staklenke, narežite je na kockice, a duge kriške neće se tako čvrsto smjestiti u staklenku..
Kuham marinadu. Med dodajem vrućoj vodi, a zatim ulijem jabučni ocat.
Preporučljivo je koristiti nizak postotak octa, jer neće imati puno utjecaja na komade dinje. Uobičajeni stolni ocat od 9%, jer je koncentriraniji i promijenit će okus dinje. I moram zadržati njegov prirodni okus. Začini mogu pomoći dodavanju začina dinji. Samo će naglasiti njegovu aromu i prirodan okus..
Marinadu dovedem na 80 stupnjeva i isključim. Sad do vrha prelijem vruću marinadu od dinje.
Sada dinstajte dinje u staklenkama 15-20 minuta.
A onda zatvorim poklopce da pokrijem pokrivačem. Staklenke će se postepeno ohladiti ispod pokrivača. Zatim se ohlađena dinja može spremiti u tamnu smočnicu.
Takva desertna dinja zimi će biti pravo iznenađenje za goste..
Upoznao sam vrlo malo ljudi koji kuhaju kisele dinje za zimu.
Nema svaka domaćica dobar recept na zalihi, ali rado ću vas podijeliti s vama.
Dobar tek!