Nepečeni pire od marelice

Jučer je moj suprug stigao od svekrva i donio iz nje staklenku pire od marelice. Svima se to toliko svidjelo da sam navečer istog dana nazvao svekrvu i pažljivo saznao recept od nje. Kako se ispostavilo, postojao je jedan trik, koji je najvjerojatnije postao tajna tako ukusnog pire krumpira na izlazu. Stvar je u tome što nije bila kuhana, već je bila, kako kažu, svježa. Saznavši za to, pitao sam kako staju ove banke cijelu zimu, na šta sam dobio odgovor da je to u redu, niti jedna banka u podrumu moje svekrve nije nabrekla. Jedino je što ona uvijek sterilizira limenke za pouzdanost. Stoga sam čak navečer oprao staklenke i dobro ih sterilizirao..

Danas sam počeo kuhati, što je, kako se kasnije ispostavilo, toliko brzo i jednostavno da jednostavno nema riječi. Mislim da će ovu vrstu konzerviranja posebno primijetiti oni ljudi koji ne vole gubiti vrijeme na nju i oni koji vole sve prirodno, s najvišim udjelom vitamina (džem od jagoda, npr).

Svakako napišite svoje komentare ispod recepta za kajsije s pireima za zimu bez kuhanja, podijelite svoje inovacije i eksperimente, jer u glavnom receptu obično uvijek mislim nešto po mom ukusu.

Sastojci:
- marelice,
- šećer.

U proporcijama uzmite kilogram marelice i kilogram šećera, to jest 1: 1.

potrebni sastojci
Operite voće i uklonite sjemenke.

ukloni kosti
U veliku zdjelu stavite marelice. Umjesto posude možete uzeti bilo koji odgovarajući spremnik. To, na primjer, može biti čak i tava za jelo.

marelice stavite u zdjelu
Posudite ručnim miješalicom kako biste napravili homogenu masu marelica.

koristite blender

pire
U ovu masu dodajte potrebnu količinu šećera..

dodajte šećer
Promiješajte, a zatim pire jednostavno izlijte u minijaturne staklenke ili velike staklenke. Najprikladnije je položiti slatku poslasticu koristeći najobičniju žlicu. Iako, ako ima puno pire krumpira, možete uzeti čvarku ili veliku žlicu, koja se često koristi pri miješanju džema, kada ključa..

promiješajte pire

staviti u staklenke
Svaku staklenku čvrsto zatvorite poklopcima.
Odnesite pire u ormar već sljedećeg dana.

A možete i kuhati ukusne od marelica pekmez.
» » Nepečeni pire od marelice