Umak od trnja

Za zimu godišnje namočim sloe umak, a u zimskoj sezoni, kada pečem meso, uvijek otvorim staklenku s tim umakom i prelijem je gotovim jelom. Znate, nikad prije nisam poslužio meso s umacima. Svidjet će vam se ovaj jednostavan recept. Nakon što sam u jednom restoranu u mom gradu kušao suludo ukusan odrezak s umakom od slame, nevjerojatno sam zadivljen zadivljujućim okusom jela. Štoviše, ne samo da biftek bio ukusan, nego i umak. Nakon što sam platio ukusni odrezak, pitao sam o receptu za umak i, na moje iznenađenje, kuhar ga je podijelio sa mnom. Sada kod kuće uvijek serviram meso s umakom od trnja, a znate, svi, od članova moje obitelji do gostiju, jednostavno su oduševljeni njegovim ukusom..
Umak se može pripremiti ne samo za zimu, već i takav. Na primjer, obično napravim umak kad pečem meso u pećnici. Umak je brz i jednostavan za pripremu. Vjerojatno sada razmišljate o tome kako možete pripremiti ovaj umak u zimskoj sezoni? To je tako jednostavno! U zamrzivaču uvijek zamrznem trnje i zatim ih koristim za pravljenje ovog umaka. Naravno, kad čekam goste, uvijek otvorim staklenku s ovom čuvarom, koja zauzima mjesto na polici u smočnici. Također predlažem da kuhate džem od trnja.

potrebni sastojci
Potrebni proizvodi:

- 250 grama trnja,
- 1 luk,
- prstohvat muškatnog oraščića,
- prstohvat senfa u prahu,
- prstohvat mljevenog đumbira,
- 1 ljuta paprika,
- 100 mililitara octa,
- 4-6 komada paprike,
- sol i granulirani šećer po ukusu

položiti red
Stavite red u kantu.

dodajte ljutu papriku
Dodajte mu gorku papriku, muškatni oraščić, senf u prahu, đumbir, biber.

dodajte senf u prahu

nasjeckajte luk
Izrežite luk na nasumične komade i stavite u lonac..

stavi u kantu

kaša
Sve sastojke kuhajte 15 minuta. Zatim uklonite jamice iz trnja. Koristite ručni mikser za pire.

dodajte ocat
Umak kuhajte još 15-20 minuta, na kraju dodajte ocat,

staviti u staklenke
promiješajte i uvaljajte u staklenke. Također predlažem da kuhate ukusno Kompot od kupina i trešnje šljive za zimu.

gotov umak
Uživajte u jelu!
Pogledajte slične recepte

» » Umak od trnja