Cijele kruške za zimu
Još kao dijete moja je majka čitave kruške konzervirala u staklenke. Ovaj put vam nudim samo recept s fotografijom kuhanja krušaka u sirupu s cjelovitim voćem.
Dakle, plodovi su bili toliko vrijedni da su se mogli jesti kao svježi. Ali postali su dvostruko ukusniji, jer su bili prekriveni slatkim šećernim sirupom, koji se pio odmah nakon jela s voćem. Cijele kruške zimi bit će samo božji dar kada se puno djece okuplja kod vas i stavite takve delicije na njihov stol. Svako će dijete hvatati kruške za rep i jesti ih s užitkom.
Usput, još uvijek su vrlo mirisni konzervirane kruške u mednom sirupu.
Zimi je voće jako skupo, a kako ne bih trošio novac i štedio obiteljski proračun, uvijek pokušavam na svakakve načine pokriti kruške, jabuke, šljive i slično. Za ovaj recept preporučujem upotrebu krušaka Limonka, jer su male veličine i lako se uklapaju u staklenke. Imaju i specifičnu aromu limuna, a zima berba limuna postaje vrlo mirisna..
Potrebni proizvodi:
- kruške "Limonka" - 600 grama-
- granulirani šećer - 300 grama-
- voda - 350 grama.
Kruške razvrstite tako da nema crvotočina. Ako su kruške izvana cijele, lijepe, onda bi iznutra trebale biti iste. Budući ćemo pokriti cijele kruške, tada trebate odabrati plodove koje trebate da ih odaberete. Operite i stavite u staklenke.
Ulijte granulirani šećer u vruću vodu i prokuhajte sirup.
Kruške vrućim sirupom izlijte na sam vrh staklenke, ostavljajući doslovno mjesto na prstu, tako da sirup zakuha tijekom pasterizacije.
Stavite u toplu vodu u posudu i pasterizirajte. Za pasterizaciju krušaka u staklenkama potrebno je 20 minuta.
Zatim zatvorite poklopcima i pokrijte pokrivačem tako da se kruške postupno ohlade.
Ohlađene staklenke stavite bilo gdje za pohranu.
Do zime stoje čudesno, ili čak i više. U mojoj se obitelji konzervirane kruške brzo jedu cijele i ne preostaje ništa za sljedeću godinu. Moramo ga ponovo zatvoriti. Ali ovo nije ništa, glavno je biti zdrav!
Dobar tek!
Pogledajte i kako se pripremiti konzervirane jabuke za zimu.