Zamrznuti zeleni grašak za zimu

Zeleni grašak uzgojen u vašem vrtu vrlo je ukusan i zdrav. Konzumira se ne samo svježe, već se dodaje i povrtnim rakovima i juhama.

Sastojci: grašak
Vrijeme za označavanje: Ljeto

Da bi zrno graška sačuvali za zimu, ne mogu se samo konzervirati, već i smrznuti. Kako bih napravio takvu pripremu za zimu, preporučujem pripremu smrznutog zelenog graška koristeći moje najbolje prakse i preporuke. Moj jednostavan recept s korak po korak fotografijama su vam na usluzi.

Kako zamrznuti zeleni grašak za zimu

Odaberemo zelene, a ne prezrele mahune graška. Važno je započeti proces obrade što je prije moguće kako bi se sačuvalo što više vitamina..

Za zamrzavanje sam koristio dvije sorte graška, jasno je da je jedna od njih više zelena "cerebralna". Na koji okus smrzavanja ne utječe koja sorta koristite.

Mahune operemo pod tekućom vodom.

Od njih čistimo grašak. Osiguravamo da crvi i oštećeni uzorci ne upadaju u našu buduću smrzavanje.

Sljedeći je korak blanširanje graška kako bi se zaustavio proces oksidacije enzima koji se u njemu nalaze.

Oksidirani enzimi kada su zamrznuti mogu dati zelenom grašku neugodan okus. Za blanširanje prokuhajte vodu u tavi. Očišćena zrnca potopite u kipuću vodu 3 minute.

U ovom trenutku pripremite još jedan lonac s vrlo hladnom vodom. Preporučljivo je uroniti led u vodu tako da bude što hladnije.

Nakon 3 minute grašak izlijte u drugar i odmah ih uronite u ledenu vodu.

Vrlo je važno ovu manipulaciju provesti što je brže moguće - vitamini i svježina graška bit će sačuvani mnogo bolje..

Dalje, osušite zrno. Za to je prikladno koristiti papirni ručnik. Stavite grašak u posudu za zamrzavanje.

Imam posebnu rešetku za zamrzavanje za zamrzavanje raznih srednje velikih povrća, voća i bobica. Zrno možete odmah staviti u vrećice za zamrzavanje, istodobno uklanjajući višak zraka iz njih.

Takav jednostavan pripravak može se savršeno čuvati cijelu zimu. Smrznuti zeleni grašak za zimu može se koristiti za kuhanje raznih juha i jela od povrća.

Pogledajte slične recepte

» » Zamrznuti zeleni grašak za zimu