Slane medene gljive s klinčićima i cimetom
Na sjevernom Kavkazu nema toliko gljiva kao u središnjoj Rusiji. Nemamo plemenite bijelce, botovice i ostale kraljeve gljivarskog kraljevstva. Ovdje ima samo mnogo agarica meda. Mi ih zimi pržimo, sušimo i zamrzavamo..
Sastojci: voda, karanfil, gljive gljive, cimet, Lovorov list, crne paprike, šećer, sol, ocat
Vrijeme za označavanje: Pad
Dobio sam ovaj jednostavan recept za pravljenje slanih gljiva kod kuće od majke. Okus gotovih gljiva ispada bogat, a čak i nekomplicirane slane gljive pretvaraju se u kraljevsko jelo.
Kako soliti gljive za zimu
Prije svega, sakupljene gljive moraju se sortirati, oprati i kuhati u kipućoj vodi 30-40 minuta, skupljajući pjenu prorezom. Kad su gljive od meda kuhane, moraju se filtrirati, isprati hladnom vodom i ostaviti da se ohlade.
Dok gljive kuhaju, pripremimo brasno.
Stavite na 1 litru vode:
- 3 žličice 9% octa;
- 2 žlice šećera;
- 2 žlice soli;
- 3 lovorova lišća;
- 3 klinčića (prodaju se u pakiranjima ili rasuti u trgovini začina);
- 6 graška crnog papra;
- 0,5 žličica mljevenog cimeta.
Sve gore stavite u lonac s vodom, prokuhajte i ohladite..
Za ovaj recept za domaće kisele krastavce pripremite i svježi češnjak. Jedna litra limenke gljiva treba oko 4-5 klinčića.
Dok se gljive i salamula hlade, vrijedi oprati i prokuhati litre staklenke. To radim u mikrovalnoj pećnici, dolijevam 2-3 cm vode na dno i stavim ih u pećnicu, uključim punom snagom 6 minuta. Prelijem kipuću vodu preko plastičnih poklopca.
Prelazimo na posljednju fazu pripreme naših slanih gljiva s klinčićima i cimetom. Gljive stavite u čistu litarsku staklenku otprilike 2/3 kapaciteta.
U svaku staklenku dodajte 4-5 češnjaka češnjaka.
Sve napunite hladnom slanom vodom.
Temeljito promiješajte, pokrijte plastičnim poklopcem i stavite u podrum / hladan balkon.
Tijekom soljenja, na vrhu staklenke može se pojaviti pjena ili bijeli sediment - to treba ukloniti žlicom usjeka. Također je moguće da se količina tekućine u staklenki s vremenom smanjuje. U tom je slučaju potrebno dodati pravu količinu brasna, tako da se gljive potpuno prekriju. Stoga, kao što vidite na fotografiji, i gotovu slanu otopinu zatvaram u staklenku..
Slane medene gljive vrlo su ukusan pripravak za zimu. Bit će spreman za upotrebu za otprilike mjesec dana. Zimi, otvarajući staklenku domaćih slanih gljiva s medom, isperite ih hladnom vodom u filcu (oni će biti malo "slinavi"), stavite u zdjelu, začinite zelenim ili lukom i rafiniranim uljem.
Sigurna sam da će vam se svidjeti moj jednostavan, brz i nevjerojatno ukusan recept.!