Slani losos `začinjen`
Najviše volim slani losos kod kuće i zato ga često kuham.
Nedavno sam počeo primjećivati da više volim riblja jela nego mesna jela. To je posebno iznenađujuće za mog muža, jer sam tijekom posljednjeg putovanja na Sredozemlje, imajući priliku izabrati jela za ručak, umjesto ribe (koja je u ovom kraju predstavljena u velikom rasponu), uvijek naručivao meso ili piletinu.
Ali sada su se moje drastično promijenile i gotovo svaki dan uvrštavam ribu u svoj jelovnik. I nije važno u kojem obliku - kuhana, pržena, pečena ili slana, glavno je da je riba ukusna. Stoga sam savladao mnoge nove kulinarske tehnike i tehnike rada s ribom, naučio kuhati različite salate i grickalice, svakodnevne i svečane.
Posebno volim soliti ribu - tako je jednostavno, ali istovremeno tako ukusno i originalno! Od takve ribe možete pripremiti puno grickalica - sendviče, salate, paštete mase, punjene palačinke i još mnogo toga..
U principu, prema ovom receptu, svaka riba se može soliti - losos, pastrmka ili losos. Ali uvijek se ispostavi izvrsno i vrlo ukusno. Među mnoštvom recepata za soljenje ribe, preferiram ovaj, riba ispada začinjena, pikantna i vrlo ukusna. A sam recept je toliko jednostavan da je kuhanje zadovoljstvo. U zdjeli pomiješamo omiljene začine - bosiljak, komorač, timijan, limunov sok, ružmarin (po vašem ukusu), dodamo sol i uvaljamo riblje odreske u ovu smjesu. Ribu ostavljamo na hladnom mjestu 22-24 sata.
Važno je samo odabrati pravu ribu tako da je ona bude smrznuta suhim zamrzavanjem - tada ona neće izgubiti svoje gastronomske kvalitete i bit će sočnija.
Možete kiseli kolač s cijelim trupom, ili s umakom ili odrescima, već odlučujete za svaki slučaj pojedinačno.
Dakle, kako soliti losos kod kuće - recept s fotografijom
Sastojci:
- smrznuta riba (losos) - 500 g,
- gruba morska sol - 2 žlice.,
- granulirani šećer - 0,5 tbsp.,
- začini i začinsko bilje - 0,5 tsp (Imam mljevenu papriku i korijander).
Prije svega, ribu odmrzavamo u prirodnim uvjetima na sobnoj temperaturi. Ako imate gotove odreske, onda će vam trebati manje vremena nego odmrzavanju trupa. Sada miješamo suho bilje, od kojeg ćemo napraviti slano soljenje. Važno je odabrati smjesu koja najbolje odgovara vašem ukusu. Sada miješamo začine i grubu sol.
Očišćene odreske operite i osušite ručnikom. A zatim posipajte mješavinom soli i začina.
Stavili smo ribu u spremnik, pokrili poklopcem ili lijepljenim filmom i stavili na hladno mjesto 20-24 sata.
Za to vrijeme ribu nekoliko puta okrenemo tako da je ravnomjerno zasoljena.
Zatim isperemo odrezak pod hladnom vodom i obrišemo ga salvetama.
Sada možete poslužiti slani losos do stola.
Uživajte u jelu!
Vidi također, kako soliti pastrve kod kuće.