Pire od morskog heljdina za zimu sa šećerom jednostavan je recept za domaću heljdu.

Pire od morskog gloga za zimu sa šećerom

Ovaj recept od morske heljde pomoći će vam da kod kuće napravite zdrav, ljekovit i ukusan pire od heljde. Ovo nije samo sjajna poslastica, već i lijek. Jednom smo to željeli u djetinjstvu - kako bi bilo ukusno i pomoći od svih bolesti. Pored djece, mislim da odrasli neće odbiti izliječiti se s takvim ukusom.

Sastojci: morska heljda, šećer

Kako napraviti pire od heljde sa šećerom.

Bobice bobica

Za pripremu u kući trebat će vam 1 kg šećera za 0,8 kg bobica.

Najteže je odvojiti grane i bobice. Ako ih kupite, onda uopće nema poteškoća. Ali ako su vaše bobice, onda se morate znojiti.

Moje, razvrstavanje. Pustite da voda proključa, a zatim protrljajte kroz sito.

Sve što nam ne treba ostat će unutra, a dobiveni pire kombinira se sa šećerom, grije i miješa. Ne treba kuhati, jer se zna da će se sve koristi sačuvati, ali mikroba nema ako se radni komad zagrijava na 70 stupnjeva.

U međuvremenu su staklenke, tople, čiste i suhe, već pripremljene.

U njih ulijte domaći pire od heljde.

Nadalje, čeka ih postupak pasterizacije. Vrijeme će ovisiti o glasnoći. Spremnici s volumenom od 0,5 l ili 1 l obrađuju se 20, odnosno 30 minuta.

To je to, sada, samo zategnite praznine sa strojem za šivenje.

Takav ukusni domaći pire od heljde zimi je vrlo ugodan za jelo. Još ukusnije - palačinke s njom. A sloj kolača ili pita samo je užitak. A koje recepte za spravljanje orada napravite? Drago mi je čitati o tome u recenzijama ostavljenim u komentarima.

Pogledajte slične recepte

» » Pire od morskog heljdina za zimu sa šećerom jednostavan je recept za domaću heljdu.