Praške kruške za zimu

Konzervirane kruške s medom, recept s fotografijom koji vam ovaj put nudim, ispadaju nevjerojatno ukusne.
Kao što je u kuhanju "praški" kolač, tako postoje i "praške" kruške. Ako volite ovo voće i ne znate kako ih sačuvati za zimu, onda koristite tako jednostavan i brz recept. Kad idete u kupovinu, vjerojatno ste na policama naišli na prelijepo kiselo voće, koje su u potpunosti upakirane u prekrasne staklenke, i sanjate da ih kupite. Zašto preplaćivati ​​za robu u trgovini kad su kruške tijekom sezone prilično jeftine, a na tržištu ili u supermarketu sigurno možete odabrati sortu koja vam se sviđa. Birajte samo zrelo, zrelo voće koje je toliko mirisno da mirišete na miris kruške kada dovedete kruške na lice da ih nanjuše. Također, u staklenkama prema mom receptu, kruške u konzervi ispadaju čarobno i nisu ništa gore nego u trgovini.

Sastojci za pravljenje praških krušaka za zimu
Potrebni proizvodi:
- kruške - 400 grama-
- med - 50 grama-
- granulirani šećer - 200 grama-
- limunska kiselina - na vrhu žličice-
- voda - 250 grama.

Sjeckajte kruške
Kruške režem na velike kriške.

izrezati sredinu sjemenkama, repovima
Zatim izrezujem sredinu sjemenkama i također repovima da se ne miješaju.

Stavljam kriške kruške jedan na drugi
Stavim kriške kruške jedna na drugu, jer će ih biti zimi jesti u velikim komadima.

dodajte šećer
Kuham slatki sirup s limunskom kiselinom. Za takav sirup dodajte granulirani šećer u kipuću vodu.

dodajte limunsku kiselinu
A zatim limunska kiselina koja sirupu daje laganu kiselost, jer kruške nisu jabuke. Ove jabuke mogu biti kisele, ali kruške, naprotiv, same su slatke..

sipati sirup
Ulijte slatki sirup na kruške u staklenke i ostavite mjesta za med.

sipati sirup
Dodajem ga na sam vrh. Postupno će potonuti na dno.

sterilizirati 15 minuta
Stavim staklenke s kruškama u zdjelu s toplom vodom i pasteriziram.

valjati poklopac
Nakon 15 minuta vruće staklenke pažljivo izvadim posebnim tračnicama i zatvorim ih poklopcima..

Praške kruške za zimu
Ovako možete sačuvati kruške medom. Voće se hladi u staklenkama ispod moje deke. Zatim sam već ohlađene staklenke stavila u podrum.
Zimi počastite ukusnim i aromatičnim voćem!
Dobar tek!
I ispada vrlo mirisno kisele kruške.
Pogledajte slične recepte

» » Praške kruške za zimu