Kaše od kruške
Džem od kruške, usput se odnosi na takve delicije koje obožavaju sva djeca. Zato, ako imate dijete u svojoj obitelji, onda nemojte biti previše lijeni da kuhate i mazite svoje dijete ukusnim i cjelovitim pireom od krušaka. Vjerujte mi, kad se burne kritike prelijeću na vašu adresu, bit ćete "na sedmom nebu". I slatkiši i slatkiši mogu se neko vrijeme mirno isključiti, jer pire od kruške savršeno ih može zamijeniti.
Sastojci:
- 1 kilogram zrele, ukusne i slatke kruške,
- 1 kilogram šećera

Kruške operite, ogulite, narežite na komade. Usput, mnogi ljudi, samo znam, grive kruške. Ne koristim ovu metodu i ne pozdravljam je, jer se puno krupnih sokova oslobađa kada se kruške naribaju..

Stavite narezane komade kruške u tepsiju. Često koristim veliku duboku zdjelu u tu svrhu. U njemu izgaraju voće, povrće i bobice, a ne znam problema kada ga koristim za kuhanje.

Kruškama dodajte granulirani šećer i malo vode.

Kruške kuhajte na umjerenoj vatri 10 minuta, a zatim komadićem kuhane kruške očistite mikserom.

Ponovno stavite pire na vatru i kuhajte još trideset minuta.
Gotov pire od kruške stavite u staklenke. Također preporučujemo da pogledate recept klinovi od pekmeza od kruške, koji se jednako lako priprema i ima dug rok trajanja.