Kako spasiti pastu od rajčice

Mislim da nisam jedini. Otvorio sam staklenku s kupljenom pasiranom rajčicom, kuhanim borschtom ili gulašem, koristeći najviše 2 žlice i zaboravio na to. A kad sam se sjetio, proizvod je već bio neupotrebljiv. Što se u takvoj situaciji može učiniti? Kako dugo produžiti rok trajanja paste od rajčice, posadit ću u ovom članku i pokazati na fotografiji.

Sloj ulja

Ova metoda skladištenja pogodna je za skladištenje ako u bliskoj budućnosti (u roku od mjesec dana) planirate koristiti umak ili tjesteninu za kuhanje raznih jela..

Nakon što je dio paste potrošen, ostatak koji stane u staklenku mora se pažljivo "zaviti" u posudu. Poravnajte gornji sloj i uklonite ostatke sa zidova. Rubove staklenke možete trljati papirnatim ručnikom.

Dalje, pažljivo treba prelijte pastu od rajčice biljnim uljem kako biste potpuno prekrili površinu. Ako je ovo limenka, tada se za poklopac može upotrijebiti zakačeni film..

Na primjer, otvorio sam novu staklenku, nisam je koristio. Evo kako to izgleda:

Ulje je pouzdan sloj između proizvoda i zraka. Ne dopušta da se proizvod pokvari, zadržava svoju izvornu svježinu i okus.

zamrzavanje

Ova metoda omogućuje vam očuvanje paste od rajčice vrlo dugo (do godinu dana ili više). Kod ove metode skladištenja nije važno je li upotrebljavana hladnjaka s eksplozivom ili konvencionalna.

Za zamrzavanje paste od rajčice prikladne su posude:

• obrazac za zamrzavanje leda;
  • silikonski kalupi za pečenje / zamrzavanje;
  • metalni proizvodi za pečenje.

Ako nema odgovarajućeg spremnika, koristite plastične vrećice, prilijepite film ili zamrznite u dijelovima na dasci za rezanje, a zatim stavite u vrećicu.

Dakle, da biste zamrznuli pastu od rajčice, prvo je morate slagati u limenke..

Zatim pošaljite u zamrzivač.

Zamrznute dijelove izvadite iz kalupa, stavite ih u vrećicu.

Svaku porciju sam zamotala zasebno u plastičnu ambalažu, a zatim sve vrećice stavila u plastičnu kutiju jogurta. Tjesteninu ne treba odmrzavati, možete je odmah dodati u jelo za kuhanje. Preporučljivo je ne zamrzavati ponovo.

Ovo su jednostavni načini za uštedu paste od rajčice, kao i za dobar obiteljski proračun..

Sviđa li vam se savjet? Prikupljeno je više životnih hakova ovdje.

» » Kako spasiti pastu od rajčice